„Femeia țintă și cei zece amanţi“, la Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu

dec. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 17 decembrie 2011, ora 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu, va avea loc reprezentaţia unui spectacol unic în repertoriul teatrului românesc: „Femeia țintă și cei zece amanți“, regia Claire Dancoisne. Demersul artistic al regizoarei are ca suport un text după Matei Vişniec, în care autorul se întoarce la conotaţiile poetice ale absurdului şi grotescului, iar scenografia Liei Manţoc şi muzica lui Vasile Şirli subliniază accentele grave ale acestei parodii cu umor negru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Diana Fufezan, Cristina Ragos și Ciprian Scurtea.

Coproducţie a Teatrului Naţional din Sibiu şi Théâtre de la Licorne (Franţa), „Femeia ţintă și cei zece amanţi“ a avut premiera pe 29 mai 2009, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a fost prezentată mai apoi în cadrul Bienalei Lille 3000 din Franţa. Spectacolul regizat de Claire Dancoisne, directorul Teatrului de la Licorne, propune o producţie în care actorii, artiştii plastici şi muzicienii sondează limitele imaginaţiei, iar unicitatea elementelor vizuale şi bizareria măştilor reprezintă o manieră de exploatare a limbajului teatral clasic al trupului, al hârtiei, metalului, culorilor sau sunetului. Acestă formă de teatru, nonrealist şi deseori poetic, explorează şi se foloseşte de arta teatrală contemporană, arta plastică şi teatrul de păpuşi.

„Abia aștept să urc sâmbătă pe scenă! Acest spectacol e unul cu totul special pentru mine și vine ca o provocare pentru că presupune roluri multiple, tehnice, dar pline de originalitate.“, a spus Ciprian Scurtea înainte de repetițiile pentru spectacol.

Număr de vizualizări :1213


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro