„Apa neagră” de Joyce Carol Oates

dec. 15th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia „Biblioteca Polirom. Proză XXI”, a apărut volumul „Apa neagră” de Joyce Carol Oates, în traducerea Cristinei Ilie. O poveste care interpretează ficţional istoria scandalului de la Chappaquiddick, în care a fost implicat Ted Kennedy, o întâmplare despre care se spune că ar fi îngropat definitiv opţiunea acestuia de a deveni preşedinte.

Inspirat de controversatul accident de maşină al lui Ted Kennedy, romanul “Apa neagră” introduce brutal cititorul în atmosfera unei Americi dinamice, intens politizate, aşa cum este ea văzută de o fată idealistă, educată, ambiţioasă, dar timidă şi nesigură. Ca într-un traseu de roller-coaster, cu susurul ameninţător al apei negre în fundal, Kelly Kelleher îşi traversează mental, ca într-un şir de instantanee, prezentul şi trecutul, viaţa şi moartea. Stări şi sentimente contradictorii se succed şi se amestecă halucinant. Frustrări, anxietăţi, speranţe, iluzii şi dezamăgiri sunt, rând pe rând, tolerate, trăite la intensitate maximă sau disecate la rece, odată cu deconstrucţia unei societăţi bazate pe o aparentă siguranţă şi onestitate, susţinută de părinţi grijulii şi supravegheată de bărbaţi puternici, cu conduita impecabilă, conduşi de înalte idealuri democratice.

„Un roman obsedant, care invocă o Americă împotmolită în propria ei apă neagră – sex, putere şi cinism.” (USA Today)

Număr de vizualizări :1552


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro