spot_img

„Ajută-i să respire”, eveniment caritabil la Palatul Cercului Naţional Militar

Joi, 15 decembrie 2011, ora 19.00, la Palatul Cercului Naţional Militar din Bucureşti, va avea loc evenimentul caritabil „Ajută-i să respire”. Evenimentul este organizat de Cristina Chiriac, de Fundaţia Internaţională „Omenia” şi de Asociaţia pentru Promovare şi Dezvoltare Comunitară, cu sprijinul 360 Revolution, fiind destinat strângerii de fonduri pentru copiii diagnosticaţi cu TBC şi internaţi în cadrul Clinicii de Pneumoftiziologie, parte a Institutului Naţional de Pneumologie „prof. Dr. Marius Nasta”. În cadrul evenimentului va fi prezentat proiectul multimedia „Unknown Identity Sharing” (concept: Codin Orăşanu şi Sorin Naste), urmat de un recital de chitară clasică oferit de Amir Abo-Zayed şi Andy Avădănoaiei.

„UNKNOWN identity sharing” este un proiect audio vizual ce își propune să traducă în imagine și sunet una din particularitățile spațiului urban – sharing-ul de identitate. Acest tip de experiență este definit prin transferul, voit sau întâmplător, de la o persoană la cealaltă a unor expresii, credințe, sentimente, obiceiuri, spații, vicii, idei și păreri.

„Ne-am gândit să organizăm acest eveniment întrucât peste un milion de români au venit în contact cu bacilul care provoacă tuberculoza. Această boală este una a sărăciei. De cele mai multe ori ea nu apare decât acolo unde nu sunt respectate condiţiile unei vieţi decente. Or, ceea ce este cel mai îngrijorător este faptul că în urma tuberculozei mor mai mulţi copii şi adulţi decât în urma oricărei alte boli infecţioase. Sărbătoarea Naşterii Domnului ar trebui să ofere cât mai multă lumină celor care au nevoie de grija noastră. De aceea, am înţeles că investiţia personală dedicată unui astfel de eveniment va prilejui strângerea fondurilor necesare pentru a le oferi copiilor bolnavi de TBC condiţii de viaţă mai bune”, a declarat Cristina Chiriac.

Fondurile strânse în urma acestei acţiuni vor fi folosite pentru igienizarea Secţiei de pneumoftiziologie copii “Lacul Bucura”, din cadrul Institutului Naţional de Pneumologie „prof. Dr. Marius Nasta”, şi pentru achiziţionarea unor televizoare, calculatoare şi medicamente destinate acestora.

Statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că România face parte din regiunile unde tuberculoza este încă foarte activă. În lume, la fiecare patru secunde, un om se îmbolnăveşte de TBC. România face încă parte dintre ţările europene cu o incidenţă mare a tuberculozei active. Deşi tendinţa răspândirii acestei boli este de scâdere, România se află în topul ţărilor cu un număr ridicat de persoane afectate de această boală. Mai exact, o rată a incidenţei de 120 de cazuri de tuberculoză la 100.000 de locuitori plasează România pe primul loc în rândul ţărilor europene.

„Alimentaţia proastă, neglijenţa şi condiţiile de igienă precare sunt doar câteva dintre cauzele care fac ca România să fie pe primul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de bolnavi de TBC. Din păcate, cei mai expuşi acestei afecţiuni sunt copiii. În fiecare zi, trei copii sunt diagnosticaţi cu tuberculoză. Aceştia sunt afectaţi nu doar de boală, ci şi de lipsa condiţiilor unei vieţi mai bune. De fiecare dintre noi depinde modul în care aceştia trăiesc. Indiferenţa noastră agravează boala lor. Îi invit, de aceea, pe cei care îi pot ajuta pe aceşti copii să fie alături de noi în cadrul evenimentului dedicat lor”, a declarat Cristina Chiriac.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508