„Trilogia antică”, cel mai bun spectacol de teatru din România de după Revoluţie

nov. 30th, 2011 | By | Category: Postcard

Cel mai bun spectacol montat în România în ultimii douăzeci de ani este „Trilogia antică”, în regia lui Andrei Şerban. Îi urmează, pe locul al doilea, „…au pus cătuşe florilor”, în regia lui Alexander Hausvater, iar pe locul al treilea „Ghetto”, în regia Victor Ioan Frunză şi „Titus Andronicus”, în regia lui Silviu Purcărete. Este vorba despre un clasament realizat, de curând, de revista de teatru Yorick.


Clasamentul a fost realizat de revista Yorick în urma unei anchete la care au fost invitaţi să participe peste douăzeci de critici şi oameni de teatru. Fiecare dintre specialiştii care au dat curs invitaţiei a alcătuit un top al celor mai bune trei spectacole de teatru din România postdecembristă, însoţit de un text justificativ.

Oamenii de teatru care au participat la realizarea anchetei sunt: Alice Georgescu, George Banu, Florica Ichim, Mircea Morariu, Ion Parhon, Carmen Stanciu, Nicolae Prelipceanu, Marius Zarafescu, Emil Boroghină, Cristina Rusiecki, Victor Scoradeţ, Miruna Runcan, Andreea Dumitru, Marinela Ţepuş, Doru Mareş şi Ion Bogdan Lefter.

Înfiinţată în anul 2009, revista Yorick este singura revistă de teatru din România cu apariţie săptămânală, în regim online. Publicaţia, coordonată de Monica Andronescu, a ajuns săptămâna aceasta la numărul 101.

Număr de vizualizări :1498


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro