Soprana Elisabeta Marin în „Evgheni Oneghin”, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

nov. 17th, 2011 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 19 noiembrie 2011, de la ora 18.30, la Opera Naţională Bucureşti va avea loc reprezentaţia cu opera semnată de P.I. Ceaikovski – „Evgheni Oneghin”, în prezenţa sopranei de origine română, Elisabeta Marin, prim solistă a Operei de Stat din Viena, care va interpreta rolul Tatianei.


Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa prof. univ. Maria Slătinaru- Nistor, Elisabeta Marin este în prezent solistă a Operei de Stat din Viena. Câştigătoare a numeroase premii, printre care Concursul Naţional de Canto „Mihail Jora” (2006), Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” (2007), soprana a colaborat de-a lungul carierei sale cu Opera Naţională Bucureşti, Konzerthaus din Viena, Ateneul Român şi a efectuat turnee în Germania şi Franţa. Repertoriul său conţine roluri importante din creaţii lirice universale precum Micaela din „Carmen” de Georges Bizet, Musseta din „La Bohème” de Giacomo Puccini, Helmwige din „Die Walküre” de Richard Wagner, Contesa din „Le Nozze di Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart etc. A colaborat cu dirijori de renume precum Zubin Mehta, Marco Armiliato, Adam Fischer, Bertran de Billy, Peter Schneider, Paolo Carignani, Franz Welser-Möst etc.

Alături de Elisabeta Marin, din distribuţie fac parte: Iordache Basalic, Lucian Corchiş, Maria Jinga, Pompeiu Hărăşteanu, Ana Maria Comşa, Adriana Alexandru, Florin Diaconescu, Dan Indricău, Anastasia Jinga, iar spectacolul va fi dirijat de Iurie Florea.

Număr de vizualizări :1003


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro