Scriitorul Paul Vinicius, invitat la “Scriitori la TRADEM”

nov. 24th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 noiembrie 2011, ora 16:30, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a Municipiului Craiova (director: Alexandru Stuparu), scriitorul Paul Vinicius îşi va lansa volumul de poeme “Liniștea de dinaintea liniștei”, Editura Tracus Arte. Scriitorul va fi prezentat de Nicolae Coande, inițiator al proiectului cultural Scriitori la TRADEM.
“Chiar asumându-și condiția de bărbat de 50 de ani, tot mai marcat de propriile îndoieli, de propriile amintiri, de propriile eșecuri, Vinicius pare a-și conserva junețea dintr-un/printr-un elan erotic care-l păstrează în bună formă. Acest elan e cel care pare a-l călăuzi pe poet dincolo de drumurile, tot mai înfundate?, ale realității cotidiene. Ipostaza neostenitului cuceritor e prezentă în ambele, masive, secțiuni ale cărții: întrepătrunderi și pseudoficțiuni, mai puțin în cele două poeme din terminus care, totuși, prin ultimul poem, un poem al despărțirii, ar putea sugera tocmai începutul unui (nou) drum. De altfel, gravitatea e mereu dinamitată de spiritul de explorator erotic al poetului. Astfel, derutele vârstei, tristețile conjugale sunt contrabalansate de căutarea sudic-expertă a amorului, fie el și cu o profesionistă.” (Andrei Bodiu)

Paul Vinicius s-a născut la Craiova în 1953 şi a absolvit Facultatea de Mecanică, Politehnica București, în 1982. Este membru fondator al cenaclului Universitas, condus de profesorul și criticul Mircea Martin. Din 1990 renunță la cariera politehnistă și lucrează ca jurnalist. În prezent este redactor la Editura Muzeului Național al Literaturii Române. A publicat următoarele volume de versuri Drumul pînă la ospiciu și reîntoarcerea pe jumătate, Ed. Crater, 1998; Eclipsa, Ed. Crater, 1999; Studiu de bărbat; Ed. M.N.L.R., 2003;
Un poem pentru Ioan Flora, Ed. Pagoda Press, S.U.A., 2005. A publicat două cărți de teatru: Și noi am fost în America, Ed. Palimpsest, 2004; ColoniaGraffiti,Ed.M.N.L.R.,2005. A primit Premiul pentru debut al U.S.R., 1998 și Premiul A.S.P.R.O., 1998. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR), al Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti din România (ASPRO), al Societăţii Ziariştilor din România (SZR) şi membru fondator al Asociaţiei Ziariştilor Români (AZR).

Număr de vizualizări :1368


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro