Scriitoarea Kim Thúy, în Bucureşti şi Sibiu

nov. 18th, 2011 | By | Category: Eveniment

Autoarea canadiană de origine vietnameză Kim Thúy se va întâlni cu cititorii români cu prilejul lansării romanului de debut „Ru”, apărut la Editura Spandugino, în traducerea Alinei Şeremet. Deţinătoare a numeroase premii literare, Kim Thúy vizitează România în perioada 24 – 27 noiembrie 2011 şi participă la mese rotunde pe teme literare şi lansări de carte în Bucureşti, în cadrul Târgului Gauudeamus, precum şi la Sibiu.

Apărut în colecţia “Cărţi din buzunarul dinspre inimă”, romanul „RU” este lansat sâmbătă, 26 noiembrie 2011, ora 12.00, în cadrul Târgului Internaţional « Gaudeamus – Carte de Învăţătură » (standul Editurii Spandugino), într-un eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Canadei. Alături de autoarea canadiană Kim Thúy, vor vorbi Excelenţa Sa Domnul Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei la Bucureşti şi Principele Şerban Dimitrie Sturdza.

Kim Thúy se întâlneşte şi cu cititorii din Sibiu joi, 24 noiembrie 2011 la Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu şi participă la masa rotundă organizată de Institutul Francez în cadrul Gaudeamus. Programul complet al autoarei şi primele capitole din roman pot fi accesate pe www.edituraspandugino.ro.

Kim Thúy a părăsit Vietnamul cu boat people (refugiaţi pe vapor) la vârsta de 10 ani. A fost croitoreasă, interpretă, avocată, proprietara unui restaurant, critic culinar pentru radio şi televiziune.
Locuieşte azi la Montréal şi se consacră scrisului. Ru este primul său roman, apărut la Libre Expression în octombrie 2009, ale cărui drepturi au fost vândute în 16 ţări. Romanul a fost finalistul multor premii literare în 2010 şi 2011 şi a obţinut următoarele premii literare: Marele premiu RTL-Lire 2010 (Salonul de carte de la Paris 2010); Premiul literar al Guvernatorului General 2010, categoria romane şi nuvele (Canada); Marele premiu al Salonului de carte de la Montréal 2010, eseu; Premiul Mondello pentru multiculturalitate 2011 (Italia).
În urmă cu două luni a lansat în Québec cea de a doua sa carte, intitulată „À toi” împreună cu Pascal Janovjak.

Număr de vizualizări :1280


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro