Scriitoarea Ioana Nicolaie, invitată la Festivalul Internaţional de Poezie de la Stockholm

nov. 15th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 noiembrie 2011, Ioana Nicolaie va participa la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie de la Stockholm, la invitaţia Institutului Cultural Român. Cu această ocazie va fi prezentată publicului o selecţie din volumul „Cerul din burtă” (2005), tradusă în limba suedeză de Inger Johansson şi apărută în antologia „Om jag inte får tala med någon nu” („Dacă nu am cu cine vorbi acum“), publicată recent de editura suedeză Tranan în colaborare cu ICR Stockholm. Ediţia din acest an îi este dedicată lui Tomas Tranströmer, laureatul Premiului Nobel pentru literatură pe 2011 – primul laureat suedez din 1974 încoace şi primul laureat poet de la fondarea festivalului, în 1997.
Temele secundare ale festivalului sunt „Vis şi realitate”, secţiune la care va participa şi Ioana Nicolaie, alături de poeţii suedezi Göran Sonnevi şi Marie Silkeberg şi poetul polonez Tadeusz Dabrowski, şi poezia lumii arabe. Aceasta este prima participare a unui poet român la festival.

Festivalul Internaţional de Poezie de la Stockholm, cel mai prestigios dintre festivalurile de poezie din Suedia, este organizat anual de revista literară 10-tal şi Teatrul Dramatic Regal din Stockholm.

Număr de vizualizări :1298


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro