(Re)descoperirea unui tablou: Alessandro Varotari – „Suzana şi cei doi bătrâni”

nov. 1st, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 3 noiembrie 2011, ora 18:00, la sediul Institutului Italian din Bucureşti (Aleea Alexandru nr. 41), va avea loc conferinţa „(Re)descoperirea unui tablou: Alessandro Varotari – „Suzana şi cei doi bătrâni”, susţinută de Cosmin Ungureanu, istoric de artă în cadrul departamentului de Artă Europeană a MNAR. Evenimentul este organizat de Muzeul Naţional de Artă al României şi Institutul Italian de Cultură Vito „Grasso”.

Prilejul conferinţei este recenta restaurare a tabloului „Suzana şi cei doi bătrâni” de Alessandro Varotari (1588 – 1649), expus în Galeria de Artă Europeană a Muzeului Naţional de Artă al României, ocazie cu care lucrarea a reintrat în atenţia specialiştilor, cercetarea asupra operei beneficiind de informaţii suplimentare revelate de restaurare.

Conferinţa este structurată în două părţi: prezentarea etapelor şi intervenţiilor de-a lungul procesului de restaurare va fi urmată de o analiză a imaginii din punct de vedere iconografic şi stilistic, încercând o lămurire asupra opţiunii lui Alessandro Varotari de a reveni, la aproape un secol distanţă, la maniera de tinereţe a celui mai elogiat pictor veneţian – Tiziano Vecellio.

Număr de vizualizări :1075


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro