Radu Paraschivescu şi Eugen Istodor, invitaţi la o ediţie specială a „Literaturii de azi”

nov. 28th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 28 noiembrie 2011, de la ora 20.00, pe TVR Cultural va fi transmisă o ediţie specială a emisiunii „Literatura de astăzi”, înregistrată la Târgul de Carte „Gaudeamus” 2011. Invitaţii criticului literar Daniel Cristea-Enache, moderatorul emisiunii, sunt doi bine cunoscuţi scriitori şi publicişti: Radu Paraschivescu şi Eugen Istodor. Producător emisiune: Carmen Dăncescu.


„Cartea <Toamna decanei> prezintă cititorilor spectacolul unei existenţe din care n-au lipsit cumpenele, dramele, dislocările. O viaţă compusă din renunţări, pasiuni, succese, deziluzii, spaime, intuiţii, angoase şi bucurii. O viaţă schimonosită de convulsii ideologice şi înnobilată de prietenii înalte. O viaţă-slalom, o viaţă-arsură, o viaţă-caleidoscop şi, de ce nu?, o viaţă-document. Antoaneta Ralian vorbeşte şi scrie şampanizat, cu sinceritate, cu umor şi cu o vioiciune pe care nu i-a avariat-o niciuna dintre încercările cărora a fost supusă” îşi prezintă Radu Paraschivescu volumul de convorbiri cu reputata traducătoare (apărut la Editura Humanitas).

Lui Radu Paraschivescu i s-a alăturat publicistul şi scriitorul Eugen Istodor, autorul cărţii “Lipscani. Ghid turistic & de chefuri” (Editura ART).

„Lipscaniul are inocenţa unui copil care şi-a făurit un orăşel, cum s-a priceput şi el, din poveştile bunicilor. Un capriciu omenesc, o bizarerie istorică. Citeşte istoria. Priveşte în jurul tău şi descoperă”, îşi invită cititorul Eugen Istodor.

Număr de vizualizări :1326


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro