Proiectul „ECHOE – Educaţie pentru patrimoniu, educaţie în aer liber” are website

nov. 4th, 2011 | By | Category: Proiecte

De curând,  proiectul de cooperare europeană „ECHOE – Educaţie pentru patrimoniu, educaţie în aer liber”, coordonat de Centrul de Pregătire Profesională în Cultura (CPPC), are o pagină web dedicată și multilingvă, accesibilă la adresa www.echoe-eu.eu

Cu o interfaţă prietenoasă, website-ul prezintă informaţii la zi despre proiectul educaţional ce implică organizaţii din România, Italia, Austria, Belgia, Norvegia şi Turcia şi face publice rezultatele acestuia pe măsură ce sunt dezvoltate: materialele educaţionale şi de îndrumare metodologică destinate profesioniştilor din instituţii de cultură, formatorilor din domeniul educaţiei adulţilor, organizaţiilor şi companiilor furnizoare de servicii culturale, educaţionale şi de petrecere a timpului liber.

Conţinutul website-ului este disponibil în limbile română, engleză, italiană, germană, turcă, flamandă şi norvegiană. Secţiunea “Comunităţi” prezintă modul în care au participat până acum beneficiarii la activităţile din cadrul proiectului, iar cea de “Rezultate” conţine raportul de cercetare asupra metodelor de lucru cu adulţii folosite în domeniile educaţiei pentru patrimoniu şi al educaţiei în aer liber.

Proiectul ECHOE explorează metode de a combina educaţia pentru şi despre patrimoniu cu educaţia în aer liber, cu scopul de a spijini organizaţiile în realizarea unor programe educaţionale adaptate nevoilor persoanelor adulte. Experţii implicaţi în acest proiect lucrează în prezent la dezvoltarea unei serii de documente care să ofere îndrumare metodologică formatorilor şi organizaţiilor din domeniul educaţiei şi culturii. În 2012 partenerii din proiect vor organiza ateliere pentru a prezenta şi testa abordările practice propuse.

Număr de vizualizări :1045


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro