Lecţie deschisă despre George Enescu, la Conservatorul Santa Cecilia din Roma

nov. 24th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 29 noiembrie 2011, ora 15.00, la sediul Conservatorului Santa Cecilia din Roma (Via dei Greci, 18), va avea loc o lecţie deschisă pentru studenţii care frecventează prestigioasa instituţie de învăţământ muzical. Lecţia deschisă va fi susţinută de Laura Manolache, directorul Muzeului Naţional „George Enescu”, Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internaţional “George Enescu” şi de Alexandra Şolea, reprezentantul Festivalului Internaţional “George Enescu” în Italia. Manifestarea face parte din turneul “George Enescu în Italia”, organizat de către Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia cu sprijinul Institutului Cultural Român.


Organizarea lecţiei deschise are ca scop prezentarea şi promovarea în rândul studenţilor italieni care studiază la conservatoarele din cele patru oraşe unde s-a desfăşurat turneul (Veneţia, Verona, Torino şi Roma) a vieţii şi operei celui mai mare muzician român. Cu această ocazie va fi prezentată şi ediţia 2013 a Festivalului şi Concursului Internaţional “George Enescu” ca o oportunitate pentru studenţii Conservatorului Santa Cecilia din Roma de a se înscrie la Concursul Internaţional “George Enescu”.

Număr de vizualizări :924


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro