Iana Matei, primul scriitor român distins cu premiul “Europeanul anului”

nov. 2nd, 2011 | By | Category: Proiecte

La Editura RAO a apărut volumul “De vânzare: Mariana, 15 ani” de Iana Matei. Volumul a obţinut premiul „Europeanul anului” în 2010, acesta fiindu-i acordat de editori ai revistei Reader`s Digest. Volumul reprezintă o mărturie terifiantă despre traficul de persoane şi greutatea victimelor de a se readapta în societate.


“Ţările din Europa de Est au devenit principalele exportatoare de fete în Uniunea Europeană. Conform puţinelor studii pe care le avem, în prezent 300 000 de femei se prostituează în Vest. Cât despre numărul celor care sunt vândute… Toate acestea se petrec sub ochii noştri, pe străzile noastre, în barurile noastre, în parcările oraşelor noastre. Oficial, autorităţile, reprezentanţii legii, politicienii se plâng. În realitate, procesele intentate traficanţilor de carne vie sunt rarisime. Îmi dedic viaţa tuturoracestor fete care au cunoscut infernul, pentru a le asigura un loc unde să se refugieze dacă reuşesc să fugă. Dacă nu le-aş ajuta eu cine să o facă?” (Iana Matei)

Număr de vizualizări :1415


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro