Filmul „Vâslaşi la bărcuţele poeziei” realizat de Robert Şerban, în premieră la TVR Cultural

nov. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 14 noiembrie 2011, de la ora 14.30, TVR Cultural va difuza, în premieră, filmul „Vâslaşi la bărcuţele poeziei”, realizat de scriitorul şi jurnalistul Robert Şerban, o producţie a TVR Timişoara (cameraman Nicu Zambori, montaj – Constantin Buţă). Filmul a obţinut, în luna septembrie 2011, premiul I în cadrul Festivalului Naţional de film „7 arte”.


„Vâslaşi la bărcuţele poeziei” spune povestea unui concurs inedit, organizat de către artistul vizual Ion Barbu, pe un râu ce traversează Peştera Bolii de lângă Petrila. 101 de poezii din autori clasici şi contemporani au fost transcrise de către copiii din Petrila pe coli de hârtie, iar acele coli de hârtie au fost „transformate” în bărcuţe ce, apoi, au fost lansate la apă. Filmul surprinde atmosfera pregătirilor pentru concurs, dar şi desfăşurarea… competiţiei.

Din „distribuţie” fac parte: Şerban Foarţă, Ildiko-Gaboş Foarţă, Nucu Pandrea, Ion Barbu, Dinu Olăraşu, Ion D. Sîrbu şi alţii.

Număr de vizualizări :1703


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro