Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, prezentat în Japonia

nov. 1st, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 3 noiembrie 2011, de la ora 21:00, la Televiziunea Naţională din Japonia (NHK) va fi prezentat un documentar despre oraşul Sibiu, în cadrul căruia sunt oferite informaţii şi despre Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ca cel mai important eveniment cultural al oraşului.

Documentarul despre oraşul Sibiu face parte din seria „Sekai Fureai Machiaruki / Întâlnire cu lumea, la plimbare prin oraş“, un program ce îşi propune să reflecte viaţa din cele mai frumoase oraşe ale lumii. Primul episod din această serie a fost difuzat pe data de 29 martie 2005, bucurându-se de o audienţă importantă. Documentarele sunt prezentate săptămânal şi au o durată de 45 de minute. Printre oraşele prezentate în ultimele episoade ale seriei se numără Veneţia (Italia), Paris (Franţa), Praga (Cehia) şi Shanghai (China).

Filmările de la Sibiu au avut loc la finalul lunii august şi au fost realizate cu un steady – cam. Documentarul prezintă Sibiul din punctul de vedere al unui turist care se plimbă prin oraş şi pune accent pe viaţa de zi cu zi a locuitorilor, precum şi pe viaţa culturală locală. Dintre evenimentele culturale ale oraşului a fost selectat Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, iar materialul include printre altele şi un interviu cu Constantin Chiriac, directorul Festivalului.

Număr de vizualizări :1173


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro