Documentarul „Noi Doi”, proiectat la DaKINO

nov. 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 22 noiembrie 2011, de la ora 21.00, la Cinema Scala din Bucureşti, va fi proiectat documentarul “Noi Doi” de Claudiu Mitcu. Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film DaKINO care se va desfăşura în capitală între 21 şi 26 noiembrie 2011. La premiera din Bucureşti vor participa cei doi protagonişti ai documentarului, Cristi Pietrăreanu şi George Macioacă, regizorul Claudiu Mitcu dar şi echipa implicată în realizarea filmului. “Noi Doi” a fost prezentat în premieră naţională vara aceasta la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe, în toamnă a rulat în competiţia Astra Film Festival Sibiu iar în acest weekend va fi proiectat în competiţia Festivalului “Serile Filmului Gay” de la Cluj-Napoca.


Fără prejudecăţi şi intoleranţă, documentarul priveşte cu realism viaţa lui Cristi şi a lui George, a căror singură „crimă” este că trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.
În anul 2011, în România, există o comunitate numeroasă de persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), membrii săi făcând parte din toate mediile. Comunitatea se confruntă cu teama de expunere şi afirmare a membrilor săi, teamă provocată de nivelul mare de discriminare al acestora din societatea românească.
Un sondaj de opinie intitulat „Fenomenul discriminării în România”, realizat de TOTEM Communication în perioada octombrie-noiembrie 2010, la solicitarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, arăta că 56% dintre cele 1400 de persoane intervievate nu ar lua masa cu un homosexual, 84% nu ar bea apă din acelaşi pahar din care a băut un homosexual, iar 65% ar ţine secret dacă ar afla că o rudă este homosexual.
Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor „Nisipuri” (2007), „Australia” (2009), „Ciupelniţa” şi „Circul vesel” (2010). În 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Franţei în România „Premiul Drepturilor Omului” pentru abordarea deschisă a diversităţii din filmele sale documentare.

Trailerul oficial al filmului poate fi văzut accesând linkul: http://mailing.nextproject.ro/link.phpM=32338&N=263&L=106&F=H

Număr de vizualizări :1095


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro