David Lodge, o nouă serie de autor la Editura Polirom

nov. 1st, 2011 | By | Category: Eveniment

Editura Polirom a lansat o nouă serie de autor „David Lodge”: volume în ediţie print şi eBOOKs. Primele titluri din noua serie sunt „Afară din adăpost” romanul lui Lodge cu cele mai multe elemente autobiografice; „Cât să-ntindem coarda?” o strălucită comedie neagră şi „Autorul, la rampă!”.

David Lodge (n. 1935) a urmat cursurile Colegiului Universitar din Londra, iar după absolvire a obţinut un master şi un doctorat în teoria literaturii. Între 1950 şi 1987 a predat la Universitatea din Birmingham, după care s-a dedicat în întregime carierei literare.
Reputat romancier, dramaturg şi scenarist, David Lodge se numără astăzi printre clasicii în viaţă ai literaturii britanice. La acest statut a contribuit în mare măsură succesul trilogiei campusului universitar, alcătuită din romanele „Schimb de dame” (1975, distins cu Hawthornden Prize; Polirom, 2001, 2003), „Ce mică-i lumea!” (1984, Polirom, 2002, 2003) şi „Meserie!” (1988, Polirom, 2002, 2003), ultimele două fiind nominalizate la Booker Prize.

Număr de vizualizări :1062


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro