Concursul „Face-a-Book” şi-a desemnat câştigătorii

nov. 9th, 2011 | By | Category: Postcard

Ediţia a treia a concursului de recenzii  „Face-a-Book/ Confruntă-te cu o carte!” a ajuns la bun sfârşit, cu aproape 200 de recenzii înscrise  în cele două secţiuni ale concursului, „Blog” şi „Site”. Marea câştigătoare este Alexandra Irimia cu recenzia cărţii „Povestiri orientale” de Marguerite Yourcenar a câştigat Marele Premiu al acestei ediţii, o excursie de trei zile pentru două persoane la Roma oferită de Blue Travel şi titlul de Cea mai bună recenzie a ediţiei. În premieră, recenzia va fi publicată în Accent Cultural, suplimentul Şapte Seri şi pe portalul Liternet.ro. Decernarea premiilor a avut loc miercuri, 9 noiembrie 2011, în Absintheria Sixtina (Centrul Vechi, str.Covaci nr.6).

Cititori din toate colţurile ţării, pasionaţi de lectură, dar şi utilizatori ai mediului virtual, au răspuns afirmativ provocării lansate pe libhumanitas.ro. După o lungă aşteptare şi două etape de jurizare am aflat care sunt cei mai buni dintre cei mai buni, câştigătorii FAB3. Iată-i:
Alexandra Irimia cu recenzia cărţii „Povestiri orientale” de Marguerite Yourcenar a câştigat Marele Premiu al acestei ediţii.
Locul 1 – cei care au fost la rândul lor foarte aproape de marele premiu- a fost ocupat de Oana Presecan  la secţiunea „Site” cu recenzia cărţii „Poveste despre dragoste şi întuneric” de Amos Oz  şi de Horia Nicola Ursu la secţiunea „Blog” cu o recenzie la „Camuflaj” de Joe Haldeman . Ambii au câştigat câte un abonament la cursurile de creative thinking (curs de improvizație) organizate de trupa de improvizație teatrală Obligó şi un pachet format din audiobookuri, cărţi şi ebookuri oferit de editurile partenere ale concursului.
Pe locul 2 s-au clasat la secţiunea Site Miruna Covor cu o recenzie la Accidentul de Ismail Kadare iar la secţiunea Blog  Ovidiu Gherasim-Proca cu o recenzie la Cartea feţelor. Revoluţia Facebook în spaţiu social de Alexandru-Brăduţ Ulmanu. Fiecare a câştigat câte un pachet format din cărţi şi ebookuri oferit de editurile partenere ale concursului.
Podiumul  a fost completat pe locul 3 de Ramona Băluţescu la categoria Site cu recenzia cărţii Vechiul oraş imperial de Yasunari Kawabata şi de Alexandra Felseghi la categoria Blog cu o recenzie a cărţii lui Gary Shteyngart, Absurdistan. ªi ele vor primi un pachet format din cărţi şi ebookuri din partea editurilor partenere ale concursului.
Tot în premieră faţă de ediţiile anterioare, am oferit şi un premiu special de popularitate recenziei care a acumulat cele mai multe like-uri pe pagina noastră de Facebook, Lib Humanitas. Premiul, constând întru-un Lap Tray (suport de laptop) oferit de Jason, a fost câştigat de Mardare Cătălin cu recenzia cărţii Akhenaton, cel ce sălăşluieşte în adevăr de Naghib Mahfuz. A acumulat 52 de like-uri!

Număr de vizualizări :1290


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro