Concert Matei Bucur Mihăescu şi orchestra CaMMerata, la ONB

nov. 3rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 10 noiembrie 2011, de la ora 19:30, în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), va avea loc un nou concert susţinut de Matei Bucur Mihăescu (pianist, compozitor şi dirijor) şi orchestra CaMMerata.


Conceptul original care stă la baza evenimentului creat de tânărul muzician este o formulă de concert orchestral interactiv.  Publicul nu va fi un simplu spectator, ci va avea prilejul să participe efectiv la eveniment alături de artişti. Câţiva spectatori vor fi invitaţi să se aşeze pe scaune în mijlocul orchestrei alături de instrumentişti pe tot parcursul desfăşurării concertului, pe baza unei selecţii aleatorii. Serata muzicală va fi însoţită de multe surprize, care vor fi oferite publicului de către tânărul Matei Bucur Mihaescu.
,,Ne dorim ca prin promovarea acestui concept, pe care l-am denumit CONCERTARIUM by MBM”, publicul, indiferent de vârstă şi ocupaţie, să treacă mai uşor rampa către muzica cultă, care pentru unii poate părea inaccesibilă, deschizându-le o poartă către orizontul muzical prin care vor patrunde efectiv în culisele unei orchestre de muzică clasică. De asemenea, conceptul va fi şi un mijloc de amuzament, care cu siguranţă va avea priză la public şi va atrage rapid noi segmente de spectatori”, a declarat muzicianul Matei Bucur Mihaescu, autorul conceptului.
Din programul serii vor face parte lucrări aparţinând compozitorului Matei Bucur Mihăescu, care vor fi interpretate sub bagheta acestuia, de către orchestra CaMMerata.
Manifestarea este organizată în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti şi cu Fundaţia Radio România.

Număr de vizualizări :1026


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro