ArtOut, ediţia cu numărul 8

nov. 9th, 2011 | By | Category: Postcard

De curând a apărut ediţia cu numărul 8 a revistei ArtOut ce are drept subiect despre tema autumnală în artele plastice. Editorialul acestei ediţii este semnat de Mihai Moldoveanu: „Emoţia – A venit toamna”.

„Toamna este o temă recurentă în istoria artei, dar eu îl numesc un moment melancolic cu peisaje splendide, ruginii, atunci când codrul îşi dă jos hainele prăfuite, îmbrăcându-se cu sinceritate şi cu puritatea albă a iernii.
Citind printre rânduri, privind şi dezbătând, mi-am amintit că omul şi codrul cu tei se succed umil şi chiar fericit, la fel cum anii lui trec ca un anotimp. Cu zâmbete sustrase din razele de soare, cu furtună în suflet şi câte un cuvânt timid spus omului iubit, după toamnă, noi, ruginii, ajungem bătrâni, înţelepţi şi înconjuraţi de copii, la fel ca iarna cea albă şi pură pe care o ştiţi.
În acest număr vom face referire şi vom intra în sufletul cititorului, nu numai cu peisaje, ci şi cu sentimental tomnatic, şi totodată vom atinge sensibila coardă a dragostei, a iubirii – atât a iubirii omului către frumos şi natură, cât şi cea a omului către om.
Un formidabil număr 8 care face trimitere nu numai la splendoarea anotimpurilor, la frumuseţea iubirii, la îmbierea tablourilor naturii din care ne inspirăm atât noi, artiştii, cât şi celelalte categorii de oameni, aducându – ne o linişte interioară.
Totodată, îţi amintim că, la fel ca natura, omule, eşti trecător. Rămâi acolo doar în mintea unora, tu, om, o fiinţă, un copac trecător. Imbătrâneşti ca stejarul, te pleci ca o salcie, stai falnic ca bradul şi peste tine trec anii ca anotimpurile” (Mihai Molodoveanu)

Cuprins:

EDITORIAL: Emoţie – A venit toamna – Mihai Moldoveanu
INTER VIEW: Christina One povestind… – Laura Lucia Mihalca
De vorbă cu Marius Burhan – Laura Lucia Mihalca
EMOŢIE DE TOAMNĂ
Fructele toamnei artiştilor – Lavinia – Elena Vieru
Ce este, de fapt, toamna? – Mihai Moldoveanu
Inima-(mi) miroase (încă) a  iarnă –  Ioana Niţică
Rătăcind pe meleagurile toamnei – Andreea Giorgiana Nicolae
Pesemne vine iarna – Andrei Constantin Brams
OPINII: Ars Magna – idei despre artă – Mihai Moldoveanu
MAI MULTE OPINII: A zugrvi = definiţia (re)inventată de suflul românesc grigorescian – Ioana Niţică
Despre trăinicia lucrurilor pământeşti –  Emilia Cernăianu
CASE CARE NU MAI PLÂNG
Grand Hotel Continental – Diana Guţu
ARHITECTONIC
Diagrama – Dan Agent
PROIECTE
West meets East – a cultural book exchange – Daniela Frumuşeanu
Vestul întâlneşte Estul – un proiect cultural remarcabil – Valentin Ciucă
În jurul cărţii -obiect – Mihaela Varga
Expoziţia de pictură Joy of Life – Daniela Zbârcea
PROIECTE STUDENŢEŞTI
Emanuel Ciobănică

Număr de vizualizări :921


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro