Andrei Pleşu, Mihaela Minulescu şi Vasile Dem. Zamfirescu dezbat “Cartea Roşie” de C.G. Jung

nov. 2nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 8 noiembrie 2011, ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti), va avea loc  o dezbatere despre volumul “Cartea Roşie” de C.G. Jung, Editura Trei, traducere din germană de Viorica Niscov, traducere din engleză de Simona Reghintovsch. Moderator: Horia Roman Patapievici. Vor vorbi:  Andrei Pleşu, Mihaela Minulescu şi Vasile Dem. Zamfirescu.

„Anii în care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importantă a vieţii mele, în decursul căreia s-au decis toate lucrurile esenţiale. Atunci a început totul, iar amănuntele care au urmat sunt doar nişte completări şi lămuriri. Întreaga mea activitate ulterioară a constat în a elabora ceea ce ţâşnise în acei ani din inconştient şi mai întâi mă inundase, mă copleşise. A fost materia primordială pentru opera unei vieţi” (C. G. Jung)

Cu toate că se ştie de peste 80 de ani de existenţa volumului, “Cartea Roşie” nu a fost niciodată publicată şi nici nu a fost pusă la dispoziţie publicului interesat, discipolilor şi succesorilor lui Jung.

Număr de vizualizări :1246


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro