3 coregrafi, 3 oraşe şi 3 contexte culturale diferite: „AVAILABLE” de Cosmin Manolescu, Gabriela Maiorino şi HeJin Jang

nov. 11th, 2011 | By | Category: Postcard

Marţi, 15 noiembrie 2011, ora 19.30, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, Fundaţia Gabriela Tudor prezintă premiera spectacolului “AVAILABLE”, o nouă producţie realizată în 2011. Intrarea la spectacol este liberă. „AVAILABLE” este un proiect iniţiat de Cosmin Manolescu şi realizat în colaborare cu coregrafa italiană Gabriella Maiorino, stabilită la Amsterdam, şi coregrafa coreană HeJin Jang, stabilită la New York.

„AVAILABLE” investighează dialogul şi schimbul de experienţă profesională şi de practici artistice în interiorul unui spectacol de dans contemporan. 3 coregrafi, 3 oraşe şi 3 contexte culturale diferite (Bucureşti, Amsterdam, New York) se intersectează în cadrul unui spectacol care pune în discuţie conceptul de co-autor. Cine este creatorul piesei – cel care a avut ideea, cel care a dezvoltat la modul practic piesa sau colegii care prin reacţiile lor au transformat şi conturat materialul coregrafic? Care sînt limitele disponibilităţii fiecăruia de a se lăsa folosit/ transformat de ceilalţi?

Premiera „AVAILABLE” va fi prezentată în 18 noiembrie 2011 şi la Cluj-Napoca, la Fabrica de Pensule, în cadrul Festivalului Temps d’Images organizat de Asociaţia Colectiv A. În calendarul proiectului va avea loc de asemenea o prezentare la Universitatea Artez din Arhem, Olanda, în perioada 1-2 decembrie 2011.

Colaborarea internaţională ocazionată de „AVAILABLE” reprezintă un rezultat al proiectelor „Europe in Motion” (Utrecht, 2009) şi „Moving Dialogue” (New York-Bucureşti, 2010-2011), care au încercat să încurajeze dezvoltarea unui dialog activ între artişti români şi artişti străini.

„AVAILABLE” este o producţie a Fundaţiei Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial realizată cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Ambasadei Regatului ţărilor de Jos la Bucureşti, New York Live Arts’s Suitcase Fund ca parte din East/Central Europe Cultural Partnerships Program, susţinut de Trust for Mutual Understanding, şi în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană (Bucureşti), Dancemakers (Amsterdam), Danslab (Haga), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Număr de vizualizări :1252


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro