“Salvaţi-l pe Galileo” de George Toma Vaseliu

nov. 11th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La editura Dacia XXI, în colecţia „Teatru”, a apărut volumul “Salvaţi-l pe Galileo” de George Toma Vaseliu.

„Evoluţia spre teatru a acestui scriitor adevărat era de prevăzut dacă ne gândim la vălmăşia faulkneriană a vocilor sale narative şi la conflictualizarea constantă a situaţiilor româneşti care reprezintă, în fond, chiar sursa energiei excepţionale a textelor. Ca şi prozele lui George Toma Veseliu cele cinci piese reproduse în acest volum de teatru intitulat Salvaţi-l pe Galileo! alcătuiesc împreună un univers straniu. Ele ne vorbesc, cu mijloacele stilistice ale farsei groteşti şi ale teatrului absurdului despre realitatea atroce a societăţii totalitare în mersul ei spre nicăieri, o societate în criză alimentată cu iluzii, de un pitoresc trist, coruptă de sus până jos, cretinizată şi bântuită de personaje bizare.
Citindu-i în continuare prozele şi piesele de teatru ne dăm seama că – George Toma Veseliu pe urmele universalizării abjercţiei fiind – şi descoperind efectele tragi comice ale fenomenului, şi-a creat un stil inconfundabil”. (Eugen Negrici)

Număr de vizualizări :1181


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro