„Miracole cotidiene – Zoe Eisele Szucs”, expoziţie retrospectivă

nov. 6th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 7 noiembrie 2011, la ora 19.00, la Grand Cafe Galleron din strada Nicolae Golescu, nr. 18A (în spatele Ateneului Român), va avea loc vernisajul expoziţiei retrospective „Miracole cotidiene – Zoe Eisele Szucs”. Un eveniment organizat de Hermes Bucureşti şi Synchro Art. Invitat: Marina Constantinescu, critic de artele spectacolului. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 7 -30 noiembrie 2011, zilnic între orele 9.00-24.00.

Expoziţia – ce reuneşte lucrari din mai multe perioade de creaţie – aduce pe simezele bucureştene, după aproape patru decenii, un artist de o sensibilitate aparte. Absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, la clasa profesorului Corneliu Baba, Zoe Eisele Szücs este membră a UAP şi UNITER din România precum şi a Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici.
Încă de la finele anilor ’70, Zoe Eisele Szucs este un nume ce se impune atât prin participarea la expoziţiile colective organizate de Filiala U.A.P. Arad, cât şi prin cele personale găzduite de simeze prestigioase din ţară şi din străinătate, ce îi aduc recunoaşterea unanimă şi preţuirea breslei. Lucrările sale se regasesc în colecţii de stat şi particulare din întreaga lume (Ungaria, Franţa. Italia, Germania, Elveţia, Rusia etc.) De-a lungul timpului, a primit mai multe distincţii şi premii, între care, cel mai recent este Titlul de Excelenţă în Arte Vizuale, conferit de către Consiliul Local al Municipiului Arad, la finele lunii august.


„În animata viaţă artistică a Aradului, prezenţa pictoriţei scenografe  Zoe Eisele Szucs a constituit un ferment preţuit în egală măsură ca om şi ca artist. Ca om, pentru altruism, farmec personal, umor, tonicitate, ca artist, pentru o recunoscută vocaţie a transfigurării.” (Negoiţă Lăptoiu – 1999)
Aş zice că secretul farmecului irezistibil al imaginii compuse de Zoe Eisele Szucs stă în ştiinţa, aproape alchimică, de a doza raporturile de plin şi gol, de întuneric şi de culoare…”  (Miruna Runcan – 1993)Număr de vizualizări :1306


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro