“Se respinge” de Radu Jörgensen, lansat la librăria Dalles

nov. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 21 noiembrie 2011, de la ora 19.00, la librăria Dalles din Bucureşti, va avea loc lansarea romanului “Se respinge” de Radu Jörgensen, apărut la editura Cartea Românească. În cadrul evenimentului, vor lua cuvântul: Bianca Burţa-Cernat (moderator), Radu Aldulescu şi Răzvan Penescu.


„Acest roman ar trebui să primească drept subtitlu: mic ghid de supravieţuire, în deplină confruntare cu realitatea. Prin ampla dezvoltare epică este solid literar şi invită la lectură. Prin accentele autobiografice este interesant şi ca document, deşi nu îşi propune să fie un volum de memorii. Între romanele care abordează tema emigrării de după 1990, acest volum este cel mai consistent din punct de vedere literar, din câte cunosc eu. Fără o astfel de construcţie literară, am sentimentul că panorama literaturii române contemporane n-ar fi (fost) completă.” (Bogdan Suceavă)

Radu Jörgensen (Radu Georgescu) s-a născut în 1962, la Iaşi. Este absolvent al Colegiului „Mihai Viteazul” din Bucureşti şi al Facultăţii de Inginerie Geologică şi Geofizică din cadrul Universităţii din Bucureşti, al Facultăţii de Jurnalism la Universitatea din Göteborg şi de Pedagogie Matematică la Universitatea din Växjö, Suedia. În 2004, a obţinut titlul de Master of Science în matematică la Universitatea din Birmingham, Alabama, SUA. A debutat ca romancier cu volumul „Clovnul din lemn de gutui”, publicat la Editura Nemira în 1998, în urma câştigării Premiului Nemira. „Se respinge (AVSLÅS)” este o ediţie revăzută, adăugită şi definitivă a acestui roman. A publicat în Expres, 22,Tinerama şi Observator Cultural, ca şi în Göteborgs Posten. A semnat regia şi scenografia spectacolului „Priveşte înapoi cu mînie”, la Studio Westmannia. A tradus din limba suedeză: „Roseanna” de Maj Sjöwall şi Per Wahlöö, „Moartea unui pornograf” de Jacques Werup,” Cele mai bune intenţii” de Ingmar Bergman. În prezent este conferenţiar universitar în Maryland, SUA.

Număr de vizualizări :1137


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro