„Istoria gândirii buddhiste” de Thomas J. Edward

nov. 16th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Herald, în Colecţia „Cultură şi civilizaţie”, a apărut volumul „Istoria gândirii buddhiste” de Thomas J. Edward, în traducerea lui Radu-Claudiu Canahai.


O mare parte din ceea ce ştim astăzi despre buddhism în Occident se centrează mai ales asupra filosofiei sale şi asupra modului în care aceasta poate schimba viaţa omului. Nu e mai puţin adevărat că de-a lungul istoriei, mitologia buddhismului, scripturile, eroii şi promisiunea sa de eliberare din ciclul renaşterii au fost doctrine cunoscute de toată lumea. La toate acestea se adaugă o însemnată zestre de concepte şi idei filosofice (karma, nirvana, vacuitatea etc.) şi o psihologie dintre cele mai profunde.

În „Istoria gândirii buddhiste”, E. J. Thomas mânuieşte cu erudiţie tot acest vast material organizându-l într-o formă accesibilă cititorului european.
Din cuprinsul cărţii amintim: „Idealul ascetic”, „Conciliile buddhiste: şcolile timpurii”, „Contextul apariţiei buddhismului” etc.

Număr de vizualizări :1197


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro