„Camera secundă. Articole şi studii de film” de Mircea Deaca

nov. 25th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 26 noiembrie, 2011, de la ora 14.30, la standul 376, nivel 7.70, din cadrul Târgului „Gaudeamus”, va avea loc lansarea volumului „Camera secundă. Articole şi studii de film” de Mircea Deaca, volum apărut la Editura Brumar. Prima parte a acestui volum cuprinde articole scrise în anii 1984-1990 despre filme pe care nimeni nu le vedea în epocă. Partea a doua cuprinde eseuri şi studii elabortate după 1990, parte în Franţa în periodice de specialitate şi intervenţii universitare, parte în revista Cultura.

Mircea Deaca: doctor în teorie de film şi audio-vizual la Paris-Sorbona III şi catedra de romanistică a Universităţii „Heinrich Heine”, Dusseldorf, DEA în audiovizual la Paris şi Licenţă în filologie la Bucureşti. Este fost bursier al Ministerului de Externe al Guvernului francez, AFAA, şi al Nordrhein Ministry of Research, Germany. Doctoratul are ca subiect „Simbolismul de carnaval şi filmele regizorului italian Federico Fellini. Ca profesor de film, predă cursuri de analiză şi teorie a discurcusului audiovizual (CESI şi Facultatea de Istorie, Departamentul de Istoria Artei). Ca şi ziarist, critic literar şi critic de film, a publicat articole de critică literară şi cinematografie în reviste ca Amfiteatru, Cinema, Luceafărul, Contrapunct, Cahiers Roumains d’Etudes Litteraires, Gestes, dar şi în publicaţii universitare. A susţinut conferinţe la universităţile din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Paris, Louvain, Bruxelles, Stegen, Luton, Manheim.

Număr de vizualizări :1465


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro