“Executaţi prin înfometare” de Miron Dolot

nov. 24th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 25 noiembrie 2011, ora 18:00, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus 2011, va aea loc lansarea volumului “Executaţi prin înfometare” de Miron Dolot, Editura Meteor Press. Invitaţi: dl. Emil Constantinescu, Preşedintele României în perioada 1996-2000; dl. Yurii Verbytskyi, Ministru-Consilier Ambasada Ucrainei la Bucureşti; dl. Adrian Cioroianu, istoric şi fost Ministru al Afacerilor Externe şi dl. Bedros Horasangian, scriitor.


“Executaţi prin înfometare” este cea dintâi carte dedicată în totalitate foametei provocate intenţionat de sovietici în Ucraina în 1932–1933, în cursul căreia se estimează că au murit între cinci şi sapte milioane de oameni. Autorul cărţii, care a adoptat pseudonimul de Miron Dolot (pe numele său adevărat Simon Starow), pe atunci în vârstă de 16 ani, a asistat la grozăviile de neînchipuit ale acelei perioade. Ajuns în America, la vârsta depănării amintirilor, autorul povesteşte, cu adâncă durere în suflet, cele întâmplate atunci în satul său, cu familia, rudele şi vecinii, oameni harnici, credincioşi, catalogaţi de regimul comunist drept culaci doar pentru că unii dintre ei aveau o casă cu acoperiş de tablă, o vacă, un cal, puţin pământ şi refuzau să se înscrie la la colectiv.

Număr de vizualizări :1221


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro