„Visul unei nopţi de vară” în viziunea studenţilor sibieni, prezentată în cadrul Festivalul Shakespeare din Germania

oct. 28th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 30 octombrie – 8 noiembrie 2011, la Festivalul Shakespeare organizat de Universitatea Folkwang din Essen, Germania, vor participa cincisprezece studenţi şi masteranzi ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. Proiectul constă în prezentarea aceleiaşi piese de William Shakespeare, anul acesta fiind vorba despre „Visul unei nopţi de vară”, în cinci montări în cinci limbi diferite, provenind din cinci ţări diferite.

Constelaţia festivalului din acest an este una impresionantă atât din punct de vedere al viziunilor artistice extrem de diferite, cât şi din perspectivă geopolitică: alături de producţia Universităţii de Artă din Essen, în program figurează spectacole realizate de Universitatea Columbia, New York, Academia de Teatru din Shanghai, Academia de Artă Dramatică Ramallah şi, pentru a doua oară consecutiv, o producţie prezentată de Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu. Cele două reprezentaţii ale producţiei sibiene vor avea loc în Noua Aulă a Universităţii Folkwang din Essen, în data de 1 noiembrie 2011 de la ora 19.00, respectiv 21.30. Regia îi aparţine lui Bogdan Sărătean, costumele au fost realizate de Antonia Giurgiu, iar din distribuţie fac parte Ioan Paraschiv, Cendana Trifan / Iulia Popa, Adrian Strâmtu, Alexandru Malaicu, Paul Bondane, Mihaela Săndulescu, Alexandra Ceaca, Andrada Grosu, Andreea Tăuşan, Bogdan Bărbuşi, Michael Paicu, Constantin Podu şi Alexandru Popescu, asistentă de proiect fiind Maria-Cristina Duşe.

Un vârf al festivalului îl constituie versiunea internaţională a producţiei „Visul unei nopţi de vară” realizată prin combinarea celor cinci montări selecţionate în proiect. Astfel, după numai două zile de repetiţii, festivalul se va încheia cu două reprezentaţii ale versiunii internaţionale în care vor fi implicaţi aproximativ şaptezeci de studenţi. Reprezentaţiile sunt programate în datele de 7 şi 8 noiembrie 2011, de la ora 20.00, în Noua Aulă a Universităţii Folkwang.

Număr de vizualizări :1402


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro