Târgul de produse tradiţionale şi ecologice la Sibiu

oct. 27th, 2011 | By | Category: Postcard

Sâmbătă şi duminică, 29 şi 30 octombrie 2011, între orele 10.00 şi 18.00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, are loc o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, care se va desfăşura ca parte a evenimentului ASTRA Film Festival Sibiu.

Programul Eco CinematogrAFF Sibiu va prezenta documentare despre alimentaţie şi agricultură organică, iar târgul va prezenta roadele agriculturii organice şi a tradiţiei de a face preparate după reţete învăţate din bătrâni. Vor fi expuse spre vânzare şi degustare: plăcinte de casă umplute cu fructe sau cu brânză de vaci, turtă dulce, bomboane de zahăr ars, halviţă, prăjituri săseşti (hencleş, coşuleţe cu nucă), produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş, produse din lapte de capră, preparate din carne, siropuri, dulceţuri, şi multe altele.
Scopul târgului este promovarea fermierilor şi a producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor tradiţionale atestate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de către Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Număr de vizualizări :1060


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro