Se lansează colecţia de porţelanuri “Winter of gentiliTEA”

oct. 19th, 2011 | By | Category: Proiecte

Wagner Arte Frumoase şi Poveşti lansează colecţia de porţelanuri “Winter of gentiliTEA”. Obiectele noilor colecţii se găsesc, începând cu 20 octombrie 2011, la Magazinul Wagner Arte Frumoase şi Poveşti şi la Wagner Maison de la Porcelaine.

“Poveşti cu Zăpada”, “Visul Ceaiului”, “Bijuterii de seară” şi “Paretare” sunt noile colecţii din porţelan nobil, grupate în seria “Winter of gentiliTEA”, pe care atelierul de porţelanuri pictate manual Wagner Arte Frumoase şi Poveşti le lansează cu ocazia sezonului de iarnă 2011 – 2012.   “Poveştile cu zapadă” ale Anei Wagner sunt obiecte din porţelan fin pentru sărbătorile de iarnă – globuri, clopoţei, seturi de masă, mic mobilier cu inserţii de porţelan – pictate în întregime manual. Orăşelul feeric, care apare ca lait-motiv în lucrările artistei, este de data aceasta într-o cromatică rece, de iarnă. Albastrul regal se îmbină rafinat cu aurul şi cu motivul fulgilor de nea într-o compoziţie simplă şi elegantă, aşezată de fiecare dată pe coama delurilor înzăpezite. Porţelanurile din această colecţie vor fi reproduse într-un număr limitat, prin urmare vor fi cu atât mai valoroase.

“Visul ceaiului” este o colecţie de obiecte din porţelan decorate printr-o tehnică mixtă de imprimerie şi pictură manuală. O temă ce te invită la visare,  la întoarcerea în copilărie şi la a-ţi pune întrebări. Te poţi întreba dacă ceaiul visează vreodată, de unde vin toate cuvintele înşirate pe porţelan, ce-i cu toate „lighioanele” astea. În fond, ce-i cu toată povestea asta suprarealistă? “Noi, cei din atelierul Wagner, credem cu convingere ca imaginile de pe obiectele din porţelan ale acestei colecţii reprezintă chiar visul ceaiului. Ceaiurile visează. Ele visează ca noi toţi, când lighioane, când o coroană şi un pantof, când un margaritar şi un trandafir atârnând de panglica bleu de la picioruşul bufniţei albe, când un leopard în lesă şi un faun sprinţar alergând pe buza ceştii de porţelan fin”, spune Ana Wagner despre această colecţie.

Colecţia “Bijuterii de seară” îmbină, în premieră pentru creaţia Anei Wagner, patru materiale: porţelanul pictat manual, pietrele semipreţioase, piese metalice unicat de anticariat şi cristalele.

Temele miniaturale de pe porţelan spun parcă povestea întregii bijuterii şi reprezintă centrul de interes al compoziţiei. Această îmbinare de materiale rare, care vin din lumi diferite, aduce eleganţa şi nobleţea serilor de bal de altădată. Cristalele dau farmec pieselor şi sunt făcute pentru a străluci în serile de Crăciun şi de Revelion.

“Păretare”, o colecţie mai restrânsă de obiecte, realizată în tehnica mixtă de imprimerie şi pictură manuală, are ca obiect al inspiraţiei paretarul – o bucată de pânză cusută sau brodată de mână care se pune în casele ţărăneşti pe perete, în scop decorativ. Este o temă inspirată din folclorul românesc. Artiştii atelierului Wagner au păstrat întocmai linia desenului ţăranului român – artizan naiv dar pur – şi sinceritatea textului care stârneşte zâmbetul dar te şi poate pune pe gânduri.

“Desigur, am adăugat acestor desene mici intervenţii preţioase de aur pur, aplicat manual. Este o colecţie plină de mesaje de dragoste şi înţelepciune pentru cei cu umor şi cu drag de arta naivă românească”, spune Ana Wagner despre această colecţie.

Număr de vizualizări :2610


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro