Revista Arta, o nouă ediţie

oct. 18th, 2011 | By | Category: Proiecte

Vineri, 21 octombrie 2011, de la ora 18.00, la sediul Artmark (str. C.A.Rosetti nr.5, sector 1, Bucureşti), va avea loc lansarea numărului 2-3/2011 al revistei ARTA, revistă de arte vizuale editată de Uniunea Artiştilor Plastici din România. Revista a apărut în format dublu, cu 240 de pagini de text şi numeroase reproduceri color, revista se poziţionează ca o tribună profesionistă şi reprezentativă a mediului vizual românesc. Redactor şef Magda Cârneci.

Tema numărului dublu actual este pictura neo figurativă românească din anii 2000 încoace. După o relativă absenţă din prim-planul interesului public în anii 90, pictura a revenit în forţă pe scena artistică românească din ultimul deceniu. Adusă de o nouă generaţie afirmată peste tot în ţară (neo-popul bucureştean, şcoala de griuri de la Cluj etc.), dar şi cu succese excepţionale în străinătate, această pictură practică un neo-figurativism fotografic şi hiperrealist, care vorbeşte ludic, critic şi dezinhibat despre noua realitate care ne înconjoară.

Un alt dosar important al numărului este dedicat participării României la Bienala de la Veneţia de anul acesta. Interviuri, eseuri, luări de poziţie dezbat relaţia problematică dintre artişti şi curatori în cadrul marilor bienale internaţionale.

Număr de vizualizări :1331


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro