Mihai Şora a primit decoraţia regală „Nihil Sine Deo”

oct. 28th, 2011 | By | Category: Eveniment

Scriitorul şi filosoful Mihai Şora a fost decorat de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu decoraţia regală „Nihil Sine Deo”, într-o ceremonie ce a avut loc la Palatul Elisabeta din Bucureşti, joi, 27 octombrie 2011. Pe 7 noiembrie 2011, Mihai Şora va împlini 95 de ani.


Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Casei Regale a României, Mihai Şora a fost decorat „Pentru că este unul dintre reprezentanţii de frunte ai societăţii civile, cu cea mai respectabilă atitudine publică.
Pentru calitatea cunoştinţelor sale şi pentru valoarea implicării sale în orizontul cultural şi ştiinţific al prezentului.
Pentru izbânda de a aduce lumina literaturii universale şi a speranţei românilor prin intermediul ’Bibliotecii pentru toţi’.
Pentru că şi astăzi susţine valorile perene ale cunoaşterii şi culturii în mod public, fără compromisuri conjuncturale.“

Joi, 27 octombrie 2011, Regele Mihai I a decorat o serie de personalităţi din România, Europa şi Statele Unite ale Americii, cu ocazia zilei sale de naştere. În Sala Regilor, Mihai Firică, Camelia Csiki, Mioara Simcelescu şi Alice Bourbon au fost decoraţi de Rege cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate. Crucea Casei Regale a României a fost oferită Yacht Clubului Regal Român, tenorului Ion Piso, Anneli Ute Gabanyi şi lui Christian Mititelu. Decoraţia Regală „Nihil Sine Deo”, a fost oferită lui Victor Ciorbea, Ilie Năstase, Mihai Şora şi Guy Pochelon.

La eveniment au participat Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu precum şi alţi membrii ai Familiei Regale.

Mai multe detalii despre decoraţia regală „Nihil Sine Deo” puteţi afla de pe pagina web a Familiei Regale: http://www.familiaregala.ro/ro/familia-regala-astazi/ordine-si-medalii/nihil-sine-deo/

Număr de vizualizări :2044


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro