Ioan Es. Pop şi Vlad Tăuşance, invitaţii unei noi ediţii a Clubului de lectură

oct. 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 22 octombrie 2011, ora 16:30, la SMS Lounge & Pub (Str. Marcel Iancu nr.18, Bucureşti), va avea ,oc o nouă ediţie a Clubului de Lectură organizat de Andrei Ruse. Invitaţi: Ioan Es. Pop şi Vlad Tăuşance.

Vlad Tăuşance a debutat de curând cu volumul cu volumul “Legende Urbane”, la Editura Herg Benet.

“O nouă carte semnată Ioan Es. Pop este un eveniment peste care nu se poate trece, mai ales că, citindu-i poemele, ai sentimentul că pământul de sub picioare se prăbuşeşte şi te-ai mutat cu totul într-o lume prin care deşi simţi că ai trecut cândva şi căreia îi recunoşti unele contururi. Aceasta poartă însemnele acute ale poeziei celui care a debutat prin Ieudul fără ieşire. Nenorocul, vina, frica de fericire, inadaptarea, ascunderea, spiritualitatea redusă la datele existenţei zilnice, toate şi-au găsit o formă unică şi irepetabilă în poezia lui Ioan Es. Pop. Pentru mine nu există nici o îndoială în privinţa faptului că această poezie începe odată cu publicarea volumului de debut, neavând un precedent în literatura română de dinainte de 1989. Bineînţeles, mi s-ar putea răspunde amintindu-mi-se că şi optzeciştii aduceau cu ei o poezie a cotidianului. Însă la Ioan Es. Pop acest cotidian nu conţine jocuri ale intertextualităţii sau pastişe ale literaturii altora.”, a scris Cezar Gheorghe.

Număr de vizualizări :1341


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro