„Grecia – pământ sfânt şi apostolic” de Constantin Pădureanu

oct. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura „Scrisul Românesc”, în colecţia „Epica”, a apărut volumul „Grecia – pământ sfânt şi apostolic” de Constantin Pădureanu.

Constantin Pădureanu a debutat în revista Ramuri, în 1986, cu povestirea ”Fântâna”. A fost ajutat de Mircea Ciobanu să debuteze, în 1986, la Editura Cartea Românească. A scris şi publicat 10 volume de povestiri şi nuvele, romane, interviuri şi însemnări de călătorie din Israel şi Grecia (Muntele Athos).

„Constantin Padureanu, scriitor evlavios, iubitor de Dumnezeu, face în ultimii ani exerciţiul spiritual al pelerinajului la locurile sfinte. După ce a scris o carte despre Ţara Sfântă, în care s-a întrupat Domnul, continuă cu alta , în care este evocată Grecia creştină. Informaţiile sunt cele arhicunoscute, pe care le găsim în cărţile de specialitate, altele însă aparţin sensibilităţii autorului. Discursul este limpede, plin de căldura duhovnicească şi dornic de cunoaştere. Partea care emoţionează o constituie micile povestiri biblice sau hagiografice, conţinând ânvăţături pilduitoare, asemănătoare celor din paterice.” (Paul Aretzu)

„În tradiţia prozei olteneşti, Constantin Pădureanu îşi are locul său, uşor de recunoscut şi neasemănător cu al nimănui. Poveştile sale au haz, şi, chiar şi când hazul acesta este amar, el reuşeşte să ridice fiinţa deasupra mărunţişurilor vieţii şi să o îmbărbăteze” (Mircea Ciobanu, postafaţă la voluumul „Destine”, 1996).

”Proza lui Constantin Pădureanu are cap şi coadă şi am remarcat câteva calităţi narative. Autorul are o tentă umoristică şi drumul lui mi se pare bătătorit, dar plac limbajul şi darul său de povestitor” (Marin Sorescu, Cenaclul Ramuri, iunie, 1986).

”Constantin Pădureanu este un scriitor autentic şi, în lumea satului pe care o prezintă, se regăsesc personaje puternice, capabile să genereze schimbări care privesc întreaga colectivitate rurală. Este un prozator talentat şi merge pe linia realismului Rebreanu–Preda. Are un caracter generos, o ţinută intelectuală demnă” (Aurelian Titu Dumitrescu, postfaţă la romanul “Ierusalimul împăcării”, 2009).

Număr de vizualizări :3017


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro