Filme din Valonia-Bruxelles, prezentate la Festivalul de Film de Animaţie „Anim`est”

oct. 6th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 7-16 octombrie 2011, la Cinema Patria, Cinema Union şi Sala ArCuB din Bucureşti, se desfăşoară a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie „Anim`est” care propune şi în acest an iubitorilor genului un program bogat şi variat, din care nu lipsesc invitaţii şi filmele reprezentând Valonia-Bruxelles.

Gerlando Infuso, un tânăr animator belgian (n. 1986), va face parte din Juriul secţiunilor lung şi scurt metraj internaţional. Proaspăt absolvent al celebrei şcoli de animaie La Cambre (Bruxelles), Gerlando Infuso este o prezenţă obişnuită la marile festivaluri de animaţie, precum Annecy (Franţa) sau Anima (Belgia). Toate cele 4 scurtmetraje ale lui Gerlando Infuso au fost foarte bine primite în Belgia şi pe plan internaţional: “Margot” (2008), scurtmetraj realizat în anul trei de studii, a câştigat Premiul Junior al Festivalului de animaţie de la Annecy; “Milovan Circus” (2008) a primit numeroase premii, printre care Premiul publicului de la Festivalul Anima la Bruxelles; “Ange et Démon” a fost realizat în 2009 la propunerea artistei franceze RoBERT, ca videoclip la banda sonoră a noului parfum de la Givenchy; ultimul scurtmetraj, “L’oeil du paon’ (2010), a fost premiat la Anima Bruxelles 2011.

Gerlando Infuso va avea o prezentare miercuri ,12 octombrie 2011, de la ora 14.00, la Cinema Union, în cadrul întâlnirilor “Meet the Jury”.

Pierre Mousquet (n. 1986), al doilea invitat din Valonia-Bruxelles, a urmat cursuri de animaţie tot la şcoala La Cambre de la Bruxelles. În timpul studiilor realizează filmele “Récit des temps pesteux”, “Touchdawn of the Dead”, “Je te pardonne” (realizatîimpreuna cu Jérôme Cauwe) şi “Le Baptême du feu” (2010), care va fi prezentat în cadrul “Anim’est” în competiţia dedicată filmelor studenţeşti joi, 13 octombrie 2011, de la ora 18.30, la Cinema Patria, în prezenţa realizatorului şi sâmbătă, 15 octombrie 2011, de la ora 12.00, la Cinema Union..

Programul complet al Festivalului : www.animest.ro

Număr de vizualizări :1157


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro