Bogdan Bordeianu expune “Structuri temporare”, la Alert Studio

oct. 9th, 2011 | By | Category: Postcard

Miercuri, 12 octombrie 2011, ora 19:00, la Alert Studio (White Code) – Strada Mircea Vulcănescu nr 2-4, București, va avea loc vernisajul expoziției “Structuri temporare” de Bogdan Bordeianu. Vizitarea expoziției se va face în perioada 12 octombrie – 26 octombrie2011.

“În România arhitectura, spațiul construit, abandonat și în ruine ori încă funcțional, constituie poate cel mai violent semn al perioadei de tranziție în care societatea românească încă se află, atât de prezent încât aparent tranziția este una permanentă, de la comunism la post-comunism și de la post-comunism la noile tendințe post-capitaliste. Această serie de fotografii, reprezentând dealuri imense de pământ provenite din gropile săpate pentru fundațiile unor noi construcții, este o continuare a proiectelor mele precedente de cartografiere vizuală, fie a periferiei Bucureștiului, fie în cadrul proiectului de cercetare RoArchive. Este o stare a lucrurilor care îmi stârnește interesul, preocuparea mea constantă pentru tranzitoriu. Aceste dealuri create de om, pe care deja vegetația a început să crească, m-au făcut să mă gândesc la ele ca fiind niște Structuri Provizorii aparținând unor forme de relief cu durata limitată.”, a spus Bogdan Bordeianu.

ALERT studio este un proiect independent inițiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga și Cătălin Burcea cu scopul de a crea o platformă de cercetare și promovare a producției artistice contemporane. Asumându-și funcția de spațiu laborator, Alert Studio propune o întâlnire între artiști, idei, direcții și discursuri din zone conceptuale și spații culturale diferite. Sunt importante și apreciate gândirea critică și interogația ca metode de cercetare a contextului cultural-artistic contemporan.

Număr de vizualizări :1180


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro