Angela Gheorghiu, prezentă la Opera Naţională Bucureşti

oct. 31st, 2011 | By | Category: Postcard

Seria transmisiunilor în direct care vor fi organizate la Opera Naţională Bucureşti pe parcursul stagiunii 2011-2012 va continua cu spectacole realizate pe scenele câtorva dintre cele mai importante teatre lirice din lume: pe lângă transmisiunile live, vor fi difuzate în sala mare a ONB şi două înregistrări ale unor producţii extraordinare realizate de Royal Opera House (Covent Garden), ambele spectacole bucurându-se de participarea sopranei Angela Gheorghiu care interpretează rolul principal: „Tosca” – 28 noiembrie 2011 şi „Adriana Lecouvreur” – 23 ianuarie 2012. Evenimentul din 28 noiembrie va avea loc în prezenţa extraordinară a sopranei Angela Gheorghiu, care va sosi la Bucureşti special pentru ocazia menţionată. Transmisiunile sunt realizate cu sprijinul Asociaţiei „Friends of Opera”.

Opera Naţională Bucureşti a iniţiat, la finalul lunii septembrie 2011, un program de transmisiuni în direct (prin satelit, în condiţii High Definition) ale unor montări de succes aparţinând celor mai importante teatre lirice din lume. Prima transmisiune (28 septembrie) a însemnat difuzarea spectacolului „Faust” de la Royal Opera House (Covent Garden) cu Angela Gheorghiu, cea de-a doua a prilejuit întâlnirea publicului cu acelaşi titlu liric, dar în montarea Operei Naţionale din Paris (10 octombrie), iar cea de-a treia transmisiune a permis spectatorilor români să devină martori la un eveniment extraordinar în lumea artistică internaţională: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova – Bolşoi (28 octombrie), spectacol la care a participat şi soprana Angela Gheorghiu.
Publicul meloman are în acest fel posibilitatea unică de a admira pe câţiva dintre cei mai valoroşi artişti ai lumii.

Număr de vizualizări :1674


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro