„Sanctus” de Simon Toyne

oct. 21st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Volumul „Sanctus” de Simon Toyne, apărut în România la Editura ALLFA, în cadrul colecţiei „Strada Ficţiunii”, se găseşte acum în librăriile din toată ţara. Publicat în peste 40 de ţări, romanul este cotat deja ca o senzaţie în lumea literară internaţională, fiind comparat cu bestsellerul „Codul lui Da Vinci” de Dan Brown.

Citadela, sudul Turciei – un munte sălbatic, adăpostind cel mai vechi lăcaş de cult al omenirii. Călugării care viermuiesc prin măruntaiele lui fac parte dintr-o sectă antică, numită Sanctus, care practică ritualuri de o violenţă şocantă. În piatra acestui misterios munte pare a fi săpată chiar grădina Edenului, dar aici cunoaşterea nu înseamnă păcat originar, ci putere divină…

„Sanctus e un tobogan, odată ce ai apucat să guşti, nu te mai opreşti. Alergi năuc între preoţi misterioşi şi brazilieni exotici, scapi din mâinile mercenarilor şi pici în mijlocul unei conspiraţii milenare, o conjuraţie care ascunde o taină, o taină care găzduieşte răspunsul la cea mai importantă întrebare de la apariţia omenirii până azi. Sanctus, de Simon Toyne, prima carte, premiera lui Toyne, ar putea anunţa apariţia unui nou nume strălucitor în galaxia autorilor de romane poliţiste scrise într-un ritm alert. Astăzi, cel ce domină acest univers al conspiraţiilor asezonate cu pistoale, avioane de luptă şi peisaje sălbatice e autorul de mega-succes Dan Brown, cu al său Cod al lui Da Vinci. Ei bine, mă tem că singurătatea lui Dan Brown a luat sfârşit. Păzea, Dane, că vine Simon, şi vine bine, vine tare!” (Andrei Gheorghe)

“Un roman vizionar şi curajos. Cel mai mult mă bucură faptul că este o trilogie; abia aştept următoarea calătorie în adâncurile Citadelei!” (Euro Crime)

“Sanctus are suspansul şi inteligenţa Codului lui Da Vinci. Ce aduce în plus sunt frazele bine şlefuite, personajele complexe, viziunea amplă. Un bestseller care îşi merită cu adevărat titlul!” (The Sun)

Simon Toyne s-a născut în 1969 la Cleethorpes, în Marea Britanie. A studiat literatură engleză şi teatru la Goldsmiths College din Londra, iar timp de douăzeci de ani a lucrat în televiziune, ca scenarist, regizor şi producător.

A produs documentarul „100 Greatest Films“, difuzat pe Channel 4, şi i-a intervievat, printre alţii, pe Omar Sharif, Michael Caine, Peter Fonda şi Steven Spielberg. Programele de televiziune la care a lucrat au primit numeroase premii – de la BAFTA, la „Best Makeover Show“, acordat de Good Homes.

« Sanctus » este primul lui roman, parte a unei trilogii.

Număr de vizualizări :1157


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro