„Faust“, în regia lui Silviu Purcărete, prezentat la Teatrul Naţional Bruxelles

oct. 6th, 2011 | By | Category: Eveniment

„Faust“, în regia lui Silviu Purcărete, realizat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, va fi  prezentat în Belgia, în cadrul stagiunii 2011 – 2012 a Teatrului Naţional Bruxelles. Spectacolul va avea reprezentaţii la Hala Tour & Taxis din Bruxelles în datele de 12, 13, 14 şi 15 octombrie 2011, începând cu ora 20:00. Biletele la spectacol au fost puse în vânzare la agenţia Teatrului Naţional Bruxelles şi online pe sherpa.be.

Turneul de la Bruxelles se află sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi se realizează cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutului Cultural Român şi al Wallonie Bruxelles International. „Acest moment reprezintă în mod cert o şansă unică pentru întărirea relaţiilor culturale şi diplomatice dintre România şi partenerii săi din U.E., precum şi o oportunitate pentru trezirea interesului operatorilor culturali, economici şi turistici pentru România.“ a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional din Sibiu.

Proiectul este realizat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi este finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor, de Consiliul Local Sibiu pentru programul Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007 şi de Comisia Europeană, prin programul Culture 2000. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu este o instituţie publică de spectacole subvenţionată de Consiliul Local Sibiu.

„Fasut“  e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral, „Fasut“  îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaştere, credinţă, durere şi iubire. „Fasut-ul“ lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori într-o hală industrială dezafectată.

Număr de vizualizări :2018


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro