„Bucureşti. Portret în acuarelă” de arh. Gheorghe Leahu

oct. 17th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Vremea, a apărut, în colecţia „Planeta Bucureşti, volumul „Bucureşti. Portret în acuarelă” de arh. Gheorghe Leahu. Albumul „Bucureşti. Portret în acuarelă” este o lucrare deosebit de importantă pentru cunoaşterea arhitecturii Capitalei. Scrisă şi ilustrată de unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi bucureşteni, care a jucat un rol de seamă în devenirea chipului actual al oraşului, cartea conţine un mare număr de acuarele înfăţişând cladiri importante, pieţe, monumente, dintre care unele au fost deja distruse.

Cartea se instituie într-un memento al istoriei oraşului, un gest eficient de apărare şi popularizare a patrimoniului bucureştean. Studiul introductiv şi legendele ilustraţiilor sunt traduse în engleză, franceză şi germană.

Bucureşti. Portret în acuarelă e darul pe care-l fac eu celor ce mai iubesc Bucureştiul, celor care s-au născut, au copilărit şi s-au format aici ca oameni, dar mai ales sutelor de mii de bucureşteni care au plecat, şi înainte de 1989 şi după, spre toate colţurile lumii. Pentru ei, albumul meu e o casetă fermecată de amintiri, prin care vor revedea străzi şi case pe care le-au cunoscut, pe care le-au admirat, sau în preajma cărora au trăit.” (Arhitect Gheorghe Leahu)

Număr de vizualizări :1828


One Comment to “„Bucureşti. Portret în acuarelă” de arh. Gheorghe Leahu”

  1. Doron Midroni spune:

    Am primit astazi cartea „Bucurestiul Disparut” publicata de Dl. Gh. Leahu. Una din acuarelele sale reprezinta casa in care a locuit bunica sotiei mele (Vacaresti, vis-a-vis de Pitagora). Am dori sa ii multumim Dlui Leahu. Poate cineva are adresa sa de email?

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro