„Arta decorativă”, expoziţie semnată Leonte Năstase

oct. 31st, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 3 noiembrie 2011, de la ora 16.30, la Muzeul de Artă Modernă Constanţa va avea loc vernisajul expoziţiei personale „Arta decorativă” a lui Leonte Năstase.


Leonte Năstase, născut la 24 mai 1944 la Căciulăteşti, judeţul Dolj, a absolvit Academia de Arte Frumoase din Bucureşti (1975). Laureat al tuturor saloanelor de umor organizate în România. A fost membru al juriului la saloanele naţionale din oraşele Constanţa, Bucureşti, Deva, Feteşti, Ploieşti, Tg.-Jiu, Vaslui, Brăila. Deţine distincţii internaţionale de la saloane de umor din Italia, Franţa, Rusia, Bulgaria, Turcia, Macedonia. În 2002, la Festivalul desenului de presă din Franţa, publicul îi acordă Grand Prix-ul.
Are lucrări în colecţii particulare şi în muzee din Elveţia, Bulgaria, Polonia, Turcia, Danemarca şi alte ţări. În 2003, i s-a acordat premiul revistei de umor „Moftul Român”, care l-a declarat „Cetăţean de onoare al umorului românesc”. Începând cu 2006 apare în „Enciclopedia personalităţilor din România”.

Număr de vizualizări :1443


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro