“Magia lui Briar” şi “Magia lui Daja” de Tamora Pierce

oct. 2nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO, în colecţia “Cercul de magie”, au apărut volumele pentru copii “Magia lui Briar” şi “Magia lui Daja” de Tamora Pierce, în traducerea Andrei Câmpan.

“Magia lui Daja”

Alungată din neamul Negustorilor, Daja, alături de cei trei magi ucenici care îi sunt prieteni, călătoreşte de la Cercul Spiralat în Munţii Coastei de Aur, o regiune sărăcită de secetă şi ameninţată de foamete. Acolo, Daja făureşte un obiect incredibil: o viţă de vie din metal. Negustorii trecători ai unei caravane râvnesc să o aibă, iar întâlnirea Dajei cu vechiul ei popor retrezeşte în ea dorul faţă de viaţa de dinainte. Daja trebuie să aleagă – ar trebui oare să se întoarcă la Negustori, sau să rămână cu cei de la Cercul Spiralat, care îi sunt ca o familie?

“Magia lui Briar”


Fostul „şobolan de stradă“ Briar trăieşte confortabil la Templul Cercului Spiralat, studiind magia plantelor sub îndrumarea lui Rosethorn. Însă copiii străzii încă îi sunt prieteni, iar atunci când Flick, o bună camaradă, se îmbolnăveşte, aceasta îi cere ajutorul. Văzând că Rosethorn nu o poate vindeca, Briar îşi dă seama ca întreaga cetate Summersea este în pericol. Pe măsură ce misterioasa boală se răspândeşte, Sandry, Daja şi Tris se alătură lui Briar şi profesorilor lor pentru a lupta cu epidemia. Dar chiar atunci când lucrurile par să ia o turnură spre mai bine, ceva de neînchipuit se întâmplă.

Tamora Pierce s-a născut în vestul Pennsylvaniei, a trăit în diferite state de-a lungul timpului, iar în prezent locuieşte în New York, împreună cu soţul ei. Absolventă a Universităţii din Pennsylvania, a studiat asistenţa socială, filmul şi psihologia. A lucrat ca redactor pentru o companie producătoare radio, ca recenzor de filme cu arte marţiale, mamă casnică într-un grup, asistentă a unui agent literar şi secretară la o bancă de investiţii. Acum este doar scriitoare.
Tamora Pierce începuse să scrie la vârsta de unsprezece ani. Primele ei două cercuri de fantezie, Cântecul Leoaicei şi Nemuritorii, sunt foarte populare în rândul tinerilor cititori şi au câştigat multe premii.

Număr de vizualizări :1267


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro