“Gemenele” de Tessa de Loo

oct. 3rd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul “Gemenele” de Tessa de Loo, în traducerea Oanei Tarna. Sunday Times a inclus-o în topul celor mai bune 100 de cărţi ale anului, iar The Independent în topul celor mai bune 50 de cărţi ale verii anului 2005.

Născute în Köln, Germania, Lotte şi Anna, două surori gemene, sunt de nedespărţit. Asta doar până la vârsta de 6 ani, când mama le moare şi tatăl se îmbolnăveşte de tuberculoză. După
scurt timp le moare şi tatăl, iar Lotte, şi ea bolnavă de tuberculoză, este luată de către rudele din Olanda, iar Anna, fetiţa cea puternică şi sănătoasă, este trimisă la ferma de porci a bunicului.
Scrisorile lui Lotte nu ajung niciodată la Anna care trudeşte din greu la fermă. Despărţite 60 de ani de rude şi de cel de al Doilea Război Mondial, cele două surori se întâlnesc întâmplător într-un centru spa din Belgia. Vor descoperi lucrurile de care au fost private atât de mult timp. “Gemenele” este o lecţie de istorie, dar şi o dramă de familie sfâşietoare.

Tessa de Loo s-a născut în Bossum,Olanda, în anul 1946 şi a debutat cu titlul The Girls from the Sweet Factory, urmată de Meander, Isabelle, The Smoke Sacrifice. Gemenele este primul ei titlu publicat în SUA. Trăieşte în sudul Portugaliei şi la Paris, fiind una dintre cele mai de succes scriitoare din Olanda.

Număr de vizualizări :1406


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro