“Eremitul Kunala” de Adrian Frăţilă

oct. 3rd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Tracus Arte, în colecţia “Proză”, a apărut volumul “Eremitul Kunala” de Adrian Frăţilă, cu o copertă de Gelu Iordache.

„Eremitul Kunala” este romanul devenirii unui personaj, al iniţierii lui n-ar fi prea corect spus, pentru că Lucian pare de la început, în ciuda banalităţii sale, un ales. Lucian e un om nu prea tînăr, are o familie aşezată, probleme profesionale şi domestice, între care o fiică bolnavă de cancer, dar e dăruit de zei şi cu o amantă misterioasă şi incitantă. Parametrii vieţii lui par limpede stabiliţi, inclusiv discuţiile metafizice şi bahice la o cîrciumă a scriitorilor, discuţii ce sînt doar un condiment al unei existenţe cam searbede. Lucian se descoperă pe sine, la acea vîrstă la care, ştim din „Moromeţii”, numai mari necazuri sau mari bucurii mai pot schimba un om. Lupta lui însuşi cu această revelaţie care i se impune, cumva din afară, este unul dintre punctele de interes ale cărţii. (Horia Gârbea)

Număr de vizualizări :1009


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro