“Chimia morţii” de Simon Beckett

oct. 3rd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia “Fiction Connection”, a apărut volumul “Chimia morţii” de Simon Beckett, în traducerea Silviei Dumitrache. Autorul s-a inspirat pentru scrierea acestui roman din vizitele la Centrul de Antropologie Legistă din Tennessee, cunoscut şi sub numele de „Ferma de trupuri”.

După ce şi-a găsit refugiu într-un liniştit sătuc din Norfolk, Dr. David Hunter spera că şi-a încheiat, în sfârşit, socotelile cu trecutul. Asta până când poliţia a descoperit ceea ce mai rămăsese din prietena lui, Sally Palmer…
Pe vremuri, era un strălucit antropolog medico-legist, obişnuit cu moartea în ipostazele sale cele mai înspăimântătoare. Dar, într-o zi, moartea s-a apropiat prea mult de el, răpindu-i ce avea mai scump pe lume: soţia şi fiica. „Deghizat” într-un simplu doctor de ţară, David Hunter vrea să înceapă o nouă viaţă în Manham, un sat izolat de civilizaţie, în mijlocul mlaştinilor şi al câmpiilor nesfârşite. Însă, când trupul îngrozitor de mutilat al unei femei e găsit într-o pădure din apropiere, trecutul dureros revine la suprafaţă. Implicat în ancheta poliţiei şi silit, astfel, să-şi reia vechea meserie, Hunter devine el însuşi suspect când un al doilea trup ciopârţit de femeie e descoperit în mlaştini. Micuţa comunitate sătească, odinioară paşnică şi armonioasă, e dezbinată de valuri de teroare şi de suspiciune, mai ales când devine evident faptul că ucigaşul e unul de-ai lor…
Original şi cutremurător, un amestec de suspans şi cruzime naturalistă, romanul Chimia morţiideschide seria dedicată doctorului David Hunter, din care mai fac parte alte trei cărţi.

Manham, un sat liniştit din Anglia, cu un peisaj măturat de ploi, plin de zone mlăştinoase şi de bălţi; o comunitate restrânsă, ce îşi duce viaţa într-un ritm molcom, departe de agitaţia oraşului. Acesta este fundalul pe care încep să se petreacă niște crime oribile… Sătenii, până atunci încremeniţi în timp, lipsiţi parcă de orice reper al lumii moderne, sunt smulşi din aparenta lor bonomie şi devin, treptat, nişte fiare în căutarea nu atât a vinovatului, cât a unui ţap ispăşitor.
În acest context nefericit, dorinţa de anonimat a tânărului doctor David Hunter, sosit în sat de doar trei ani, din agitata Londră, cu scopul de a-şi găsi liniştea şi de a se îngropa într-o muncă de rutină, se spulberă.

Simon Beckett s-a născut în Sheffield, Marea Britanie, în 1960. E jurnalist freelancer şi autor al mai multor romane poliţiste. Seria care-l are ca protagonist pe Dr. David Hunter începe cu romanul Chimia morţii (2006) şi a fost inspirat de o serie de vizite făcute de Beckett la Centrul de Antropologie Legistă din Tennessee, cunoscut şi sub numele de „Ferma de trupuri”, şi apoi de mai multe articole pe acest subiect. E căsătorit şi locuieşte în Sheffield. Romanul Chimia morţii a fost nominalizat pentru Premiul Duncan Lawrie Dagger de către Crime Writer’s Association, în 2006.

Număr de vizualizări :1436


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro