„Victims of Communism and their persecutors” de Gabriel Teodor Gherasim

sept. 15th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Librăria de carte electronică CorectBooks a apărut volumul „Victims of Communism and their persecutors” de Gabriel Teodor Gherasim, care îmbină mărturiile supraviețuitorilor din temnițele comuniste, cu o analiză paralelă a persecuțiilor populațiilor neputincioase din aparheidul Africii de Sud, din lagărele de exterminare naziste, și din suferințele de pe ambele fronturi ale conflictului israelo-palestinian. În plus, răspunde dorinței de dreptate a victimelor comuniștilor și a urmașilor lor, cu o metodologie de mediere care s-a dovedit a da rezultate pozitive de-a lungul istoriei, atunci când a fost implementată în mod etic si imparțial față de toate părțile afectate de conflict.

“Dacă ignoram, justificăm, și minimalizăm crimele comunismului, facem atât un act de imensă nedreptate față de victimele comunismului, cât și invităm in viața contemporană și pentru generațiile viitoare, dictaturi și suferințe asemanătoare. O reală vizualizare, onorare, comemorare si redresare a suferințelor victimelor comunismului, înseamnă de fapt un act de dreptate față de întreaga societate care a suferit aceste atrocități, de pe urma cărora suferim și ne vindecăm încă și în ziua de azi.” (Gabriel Teodor Gherasim)

Volumul propune un model de justiție restorativă ca să repare distrugerea creată de 94 de ani de crime și persecuții (neo)comuniste.

Formulată inițial ca o teză de Masterat de către autor, pentru diploma sa în specialitatea Negociere, Mediere și Aplanarea Conflictelor, autorul a fost încurajat de diferiți profesori să o publice în formatul de carte, datorită valorii sale practice, pe lângă scopul inițial de natură academică.

Cartea lui Gabriel Gherasim se dovedește a fi o lectură necesară și actuală nu numai pentru societățile care au supraviețuit dictaturilor comuniste, dar și un material educativ pentru țările care au fost ferite de „pacostea roșie”.

Număr de vizualizări :1574


One Comment to “„Victims of Communism and their persecutors” de Gabriel Teodor Gherasim”

  1. Victor Mladin spune:

    O carte ce trebuie citita!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro