Seară de lectură 121.ro: dezbatere despre romanul “Totul sub cer” de Matilde Asensi, Editura Humanitas Fiction

sept. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 26 septembrie 2011, ora 18:30, la librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului Român (Şoseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucureşti), va avea loc o nouă seară de lectură 121.ro. Evenimentul este organizat de 121.ro şi Editura Humanitas Fiction. Cu această ocazie va fi dezbătut romanul Totul sub Cer” de Matilde Asensi, Editura Humanitas Fiction, colecţia Raftul Denisei” (traducere din spaniolă de Dragoş Cojocaru şi Alina Ţiţei). Vor participa: IOAN BUDURA, sinolog şi realizator de emisiuni la Radio Romania Cultural; DENISA COMĂNESCU, director editorial Humanitas Fiction; ELISABETA LĂSCONI, critic literar. Vor citi fragmente din carte actriţele: Alexandra Badea şi Cristina Găvruş. Moderator: Daniela Fugaru Kammrath, redactor şef 121.ro

„Totul sub Cer” are toate ingredientele unui roman de succes: o călătorie plină de aventuri, un puzzle care se cere rezolvat, o doză bună de filozofie daoistă, principii ale artelor marţiale şi ale caligrafiei chineze, societăţi secrete şi comori îngropate.“ (USA Today)

Anii ‘20, Shanghai. Pictoriţa spaniolă Elvira De Poulain se confruntă cu datorii uriaşe şi cu pericole mortale, în încercarea de a descurca firele complicate ale afacerilor soţului său ucis în împrejurări neelucidate. Împreună cu nepoata sa, va încerca să descifreze indiciile legate de un cufăr aflat în casa soţului său pe care asasinii nu au reuşit să-l găsească şi totodată să descopere înaintea acestora o comoară pierdută, îngropată odată cu primul împărat al Chinei. Împreună cu un anticar priceput, un jurnalist irlandez şi un îndemânatic slujitor chinez, Elvira şi nepoata ei vor porni în aventura vieţii lor, la capătul căreia se poate afla o comoară care le va schimba viaţa sau aduce moartea cea mai cumplită.

Matilde Asensi s-a născut în 1962, în Spania, la Alicante. A studiat jurnalismul la Universitatea Autonomă din Barcelona, apoi a lucrat la câteva posturi de radio importante. A debutat cu romanul El salón de ámbar (1999), foarte bine primit de cititori, urmat de Iacobus (2000), care s-a numărat printre bestsellerurile iberice ale anului. Ultimul Cato (El último catón, 2001) a devenit peste noapte un succes fenomenal: peste 1 250 000 de exemplare vândute doar în Spania (unde este reeditat periodic) şi traduceri în SUA, Franţa, Germania, Italia, Japonia etc. Matilde Asensi a mai scris El origen Perdido (2003), Peregrinatio (2004), Todo Bajo el cielo (2006) şi Tierra firme (2007). Romanele ei au fost publicate în peste 12 ţări.

PARTENERI: Editura HUMANITAS FICTION; Zile şi Nopţi; Agenţia de Carte; Bookblog; Elevate.

Număr de vizualizări :1536


2 Comments to “Seară de lectură 121.ro: dezbatere despre romanul “Totul sub cer” de Matilde Asensi, Editura Humanitas Fiction”

  1. DVR spune:

    Bine v-am gasit, oameni buni! Putine sunt siturile de calitate si cu informatii reale si ma bucur sincer ca l-am gasit pe al vostru.Chiar daca a fost o intamplare, consider ca situl vostru m-a ajutat si va sfatuiesc sa continuati. Multa bafta!

  2. […] „Totul sub Cer” de Matilde Asensi este o călătorie în trecut, în China anilor `20. Mai multe amănunte despre acest volum găsiţi la adresa http://www.agentiadecarte.ro/2011/09/seara-de-lectura-121-ro-dezbatere-despre-romanul-%e2%80%9ctotul… […]

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro