Paradă Falun Gong în Bucureşti

sept. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, începând de la ora 12.30, în Bucureşti va avea loc o paradă Falun Gong precum şi un marş de protest, organizate de Asociaţia de Qi Gong „Falun Dafa” România. Astfel, după 12 ani de persecuţii, Falun Gong cere în mod paşnic oprirea represaliilor. Parada, care va avea ca punct de plecare Ambasada Chinei, doreşte să aducă la cunoştinţa publicului român crimele comise de regimul comunist chinez (PCC) în decursul celor 12 ani de persecuţie,  frumuseţea practicii Falun Dafa şi elemente din cultura tradiţională chineză.

Program paradă:

12:30 – 13:30 protest în faţa Ambasadei Chinei, pe bulevardul Beijing

13:30 – 15:00 marş de la Ambasada Chinei la Guvern – Piaţa Victoriei

15:00 – 15:30 discursuri

16:30 – 18:00 prezentare Falun Dafa în Piaţa Unirii

În anul 2011, Centrul de Informare Falun Dafa a documentat 36 de cazuri de persoane care au murit din cauza abuzurilor de la 1 ianuarie 2011 (news). Numărul total al celor ucişi este cu mult mai mare, fiind estimat la aproximativ 4000. Dar chiar şi aceste estimări modeste nu pot arăta întreaga magnitudine a crime –  nu se cunoaşte nici un alt grup de prizonieri de conştiinţă care să fie supus unor torturi atât de teribile. Cea mai sinistră practică a regimului chinez este recoltarea forţată de organe de la practicanţi. Organele extrase cu forţa sunt apoi vândute pe piaţa de organe pentru transplanturi iar rămăşiţele celor ucişi sunt incinerate în secret. (Raport: http://organharvestinvestigation.net/)

Practica spirituală Falun Gong, cunoscută şi ca Falun Dafa, este o practică de meditaţie şi exerciţii specifice de qigong, ale cărei învăţături sunt bazate pe respectarea în viaţa de zi cu zi a principiilor universale “Adevăr – Compasiune – Toleranţa”. Din anul 1992, când a fost făcută cunoscută publicului în China, s-a răspândit în lume fiind practicată în prezent de milioane de oameni din peste 110 de ţări. În 1999, regimul comunist chinez a pornit o persecuţie ilegală împotriva Falun Gong în întreaga China.


Mai multe informaţii:

· Petiţie: http://apel.falundafaromania.net/

· Raport: http://www.amnesty.org/en/region/china/report-2011#section-29-4

· Comunicat de presă: http://www.freedomhouse.org/template.cfm?page=70&release=1462

· Ştire: 36 de cazuri de persoane care au murit din cauza abuzurilor de la 1 ianuarie 2011 http://www.faluninfo.net/article/1146/?cid=84

· Analiză: http://www.faluninfo.net/article/1042/

Număr de vizualizări :1602


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro