Opera „Faust”, cu Angela Gheorghiu în rolul Margaretei, transmisă în direct la Bucureşti şi Timişoara

sept. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 28 septembrie 2011, de la ora 21.00, la Opera Naţională Bucureşti va avea loc o permieră absolută în România: prima transmisiune în direct (în condiţii HD-high definition, prin satelit) a unui spectacol de la Opera Regală din Londra (Royal Opera House – Covent Garden). Iubitorii genului liric vor avea astfel ocazia unică să vizioneze una dintre cele mai importante producţii ale prestigiosului teatru liric londonez – „FAUST” de Charles Gounod – în sala mare a Operei Naţionale Bucureşti. Accesul în sală se va face până la ora 20.45.

Pentru publicul român evenimentul va însemna de asemenea şi şansa de a se reîntâlni cu una dintre cele mai valoroase voci lirice ale lumii: soprana Angela Gheorghiu, care va interpreta rolul Margaretei. Alături de aceasta vor putea fi admiraţi: Vittorio Grigolo (Faust), René Pape (Mefisto), Michèle Losier (Siebel), Daniel Grice (Wagner) şi Dmitri Hvorostovsky (Valentin). Îşi vor da concursul corul şi orchestra de la Royal Opera House (Covent Garden). Spectacolul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Evelino Pidò.

Transmisiunea spectacolului prin satelit se va realiza doar în două oraşe din România: Bucureşti (la Opera Naţională Bucureşti) şi Timişoara (Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Todoran”). Biletele se pot achiziţiona la Casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 – 13.00 şi 15.00 – 19.00, respectiv la Cinema Timiş pentru manifestarea din Timişoara.

Evenimentul este primul dintr-o serie de transmisiuni care vor fi organizate la Opera Naţională Bucureşti, parteneriate ce vor implica câteva dintre cele mai importante teatre lirice din lume, ca Balshoi Teatr, Arena di Verona, Teatrul La Fenice din Veneţia, Teatrul San Carlo din Napoli, Scala din Milano, Opera din Paris ş.a.

Organizarea acestei transmisiuni în premieră a determinat schimbarea agendei de evenimente a Operei Naţionale Bucureşti şi a Casei de Licitaţii Artmark, care programaseră două licitaţii de artă, în sala mare a ONB, în zilele de 27 şi 28 septembrie. Artmark susţine proiectul iniţiat de partenerul său şi aplaudă prima transmisiune în direct a unui spectacol de operă de la prestigioasa Covent Garden din Londra, hotărând schimbarea datei pentru cea de-a doua licitaţie. Astfel, Licitaţia Anuală de Impresionism şi Postimpresionsm Românesc se reprogramează pentru joi, 29 septembrie 2011, orele 19.30.

Număr de vizualizări :939


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro